Demonstraties & Activiteiten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de attracties en live demonstraties in het dorp.
 

  Kaasmakerij

  Aan de Melkweg in Orvelte staat de Kaasmakerij, waar vanaf omstreeks 1900 al voor boeren uit de omgeving de melk werd verwerkt. De toegang tot de biologische kaasmakerij is gratis. Wekelijks worden er de heerlijke Orvelter Biologische Boerenkazen gemaakt. Kom het proeven.

  Meer informatie

  Klompenmakerij

  In dit deel van De AmbachtenTuin ziet u hoe klompen vroeger werden gemaakt. En er komt heel wat bij kijken om van een blok hout een klomp te maken. Vroeger waren klompen dagelijks schoeisel op het platteland. Deze attractie valt onder de AmbachtenTuin.

  Meer informatie

  Houtzagerij

  In en rondom de AmbachtenTuin worden ambachtelijke werktuigen gedemonstreerd. De houtzagerij stamt uit ongeveer 1850 en wordt vrijwel dagelijks gebruikt. Houtzagen is vakwerk tot op de millimeter, maar het is meer dan een vak. Het is een ambacht dat op nog slechts weinig plaatsen op deze manier te bekijken is. Geniet van deze unieke demonstratie!

  Meer informatie

  Smederij

  Dit is één van de eeuwenoude topattracties van De AmbachtenTuin. In Smederij 'De Zweetdruppel' kunt u de smid nog echt aan het werk zien, de vonken spatten er van af!

  Meer informatie

  Kinderwerksjop & Stooksjop

  In `De Kinderwerksjop` kunt u uw bezoek aan de AmbachtenTuin afsluiten door zelf een aandenken aan deze gezellig dag te maken. Deze attractie valt onder de AmbachtenTuin.

  Meer informatie

  De Vuurplaats & De Pijp

  In De Vuurplaats van ’t Stokertje Kachelparadijs hoort en ziet u via een boeiende tentoonstelling en doorlopende mediapresentatie alles over het ontstaan van vuur en de betekenis van vuur voor de mensheid toen en nu! Deze attractie valt onder de AmbachtenTuin.

  Meer informatie

  Museumboerderij De Bruntingerhof

  De boerderij stamt uit 1650 en is een zgn. löss-hoes. Mensen leefden hier samen met dieren in één ruimte. In de Bruntingerhof is het mogelijk om in "Ot en Sien" kledij, oude kinderspelletjes te spelen.

  Meer informatie

  Het Orvelte Dagboek

  In de voormalige deel van het Ottenshoes draait een spectaculaire film op drie filmdoeken. In een kwartier komt u vanaf Schiphol in de ijstijd, u ziet mammoeten, er is liefde in het spel zo rond 1900 en u beleeft Drenthe in de eerste helft van de vorig eeuw. Entree is samen voor Ottenshoes, Multimediashow en Stijlkamer.

  Meer informatie

  Stijlkamer Ottenshoes

  Kom kijken in het Voorhuis van het Ottenshoes, een boerderij gebouwd door de familie Ottens in 1860. Hier zijn stijlkamers ingericht; zoals een rijke boer leefde rond 1880. U krijgt een rondleiding met uitleg. Entree is samen voor Ottenshoes, Multimediashow en Stijlkamer.

  Meer informatie

  Zoobizar

  Zoo Bizar is een mini-zoo, creatief opgezet op de deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste Zoo van Nederland en misschien zelfs van Europa! Op orginele wijze zijn er verschillende kleine (exotische) diersoorten te bewonderen.

  Meer informatie

  Puur Pannenkoek

  In de Eerste Nederlandse pannenkoekwinkel  bakt  Professor Pannenkoek iedere dag de heerlijkste pannenkoekjes om je te laten proeven en genieten van Puur Pannenkoek! Je kan er ook zelf aan de slag, er zijn verschillende verrassende  arrangementen voor wie een leuke  workshop wil doen.

  Meer informatie


Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Orvelter informatiecentrum: tel. 0593-322332